Let’s Move for a Better World

Fitnessclubs strijden tegen obesitas bij kinderen

02 MAART 2015, AMSTERDAM, THE NETHERLANDS
Samenvatting
Technogym heeft een challenge gelanceerd met als naam “Let’s Move for a Better World”. Elke sporter kan, op Technogym apparatuur in de deelnemende clubs in 10 verschillende landen, zijn bijdrage leveren om meer mensen aan te moedigen om een actieve levensstijl aan te nemen.

De wereldwijde campagne van Technogym stimuleert leden van fitness en sportclubs over de hele wereld om zich in te zetten voor een goed doel op het gebied van beweging, sport en educatie van jongere generaties.

Door simpelweg meten van de lichaamsbeweging in hun lokale fitnesscentrum kan er geld worden verdiend voor het goede doel. De meest actieve club in elk land - degene die het hoogste aantal MOVES (de meeteenheid van Technogym ) verzamelt - krijgt de mogelijkheid om een prijs te doneren aan een goed doel werkzaam op het gebied van beweging, sport en educatie van jongere generaties.

Het Technogym cloud computing-platform - maakt het mogelijk om een competitie tussen verschillende clubs en tussen mensen binnen de club te creëren, om hun trainingsgegevens te verzamelen en om een performance ranking te delen met anderen. Dankzij het Technogym Ecosystem - het eerste platform in de fitness industrie dat apparatuur, diensten, content, programma's en het mywellness cloud systeem bevat - is het nu mogelijkom een wereldwijde competitie te houden.

Let’s Move for a Better World is het resultaat van dertig jaar lang inzet van Technogym om meer welzijn in de hele wereld te verkrijgen. De campagne biedt de mogelijkheid om een meer duurzame samenleving op te bouwen op basis van persoonlijke gezondheid. Om dit gemeenschappelijke doel te bereiken is het informeren en activeren van de jongere generatie een cruciaal uitgangspunt. Laten we met elkaar bewegen om ons goed te voelen, gezond ouder te worden onze lichamelijke condite te verbeteren of af te vallen.

Obesitas bij kinderen is een van de meest ernstige epidemieën van de 21e eeuw. Tegen 2025 zullen 70 miljoen kinderen onder de 5 jaar met te zwaar of obese zijn als de huidige trends aanhouden. In 2013, 42 miljoen kinderen onder de leeftijd van 5 jaar waren te zwaar of obese. Overgewicht en zwaarlijvige kinderen hebben meer kans om niet overdraagbare ziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten te ontwikkelen op een jongere leeftijd. In de afgelopen 30 jaar, heeft obesitas zich bij kinderen meer dan verdubbeld en verviervoudigd bij adolescenten*. Overgewicht, obesitas en de gerelateerde ziekten zijn grotendeels te voorkomen door middel van gezonde eetgewoonten en regelmatige fysieke activiteit. De World Health Organization beveelt tenminste 60 minuten van regelmatige activiteit (intensiteit gemiddeld tot krachtig) per dag aan.

Meedoen kan heel makkkelijk, bezoek een Technogym locatie in de buurt, verzamel MOVES en zet u in voor een gezonde en meer actieve samenleving. De campagne is online te volgen: www.technogym.com/nl/letsmove

Afbeeldingen
Video's
Download PDF
Download PDF
Over Technogym

Technogym, opgericht in 1983, is ’s werelds grootste internationale leverancier van producten, diensten en oplossingen in de wellness en fitness industrie. Naast een compleet assortiment cardio, kracht en bewegingsapparatuur biedt Technogym ook netwerkoplossingen en andere programma's. Technogym is met meer dan 2.200 medewerkers, verspreid over 14 vestigingen, vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. Wereldwijd zijn meer dan 65.000 wellness centra uitgerust met fitnessapparaten van Technogym, waarop dagelijks ruim 35 miljoen gebruikers trainen. Technogym is official supplier van de meest recente edities van de Olympische Spelen: Sydney 2000, Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008, Londen 2012 en RIO 2016.

berichten