Prestaties van Fitnesstraining voortaan ook te volgen vanuit de cloud

Baanbrekende integratie tussen Technogym apparatuur en Polar producten

03 NOVEMBER 2014, AMSTERDAM, THE NETHERLANDS
Samenvatting
AMSTERDAM, 3 november 2014 – Technogym, toonaangevend producent van fitness apparatuur en wellness concepten, en Polar hebben hun samenwerking flink uitgebreid. De technologie van Technogym is nu geïntegreerd in de producten van Polar. Polar is marktleider op het gebied van hartslagtechnologie, training apps, wearable sports devices en sport trackers. Het digitaal vastleggen en opvolgen van de trainingsprestaties wordt nu sterk vereenvoudigd door de integratie van de Technogym apparatuur en de technologie van Polar en is over de hele wereld beschikbaar. Gebruikers hebben online toegang tot gedetailleerde trainingsanalyses en kunnen hun oefeningen opnieuw beleven, andere gebruikers volgen, hun lange termijn progressie zien en hun trainingsdagboek gebruiken.

Dankzij het digitale ecosysteem en de nieuwe mywelness cloud omgeving van Technogym kunnen gebruikers van de mywellness® app nu op de apparaten van Technogym verbinding maken met alle producten van Polar. Deze producten dienen gekoppeld te zijn aan de ‘Polar Flow web service’ of de ‘Polar Personal Trainer’. Ook de gegevens die worden opgeslagen op de Polar H7 hartslagmeter en het nieuwe systeem voor groepslessen, de ‘Polar Flow for Club’, profiteren van deze nieuwe technologie en is voor iedereen over de hele wereld beschikbaar.

Vanaf nu zijn de gegevens die zijn opgeslagen via Polar producten tijdens binnen- of buitentrainingen, zoals hartslag, GPS kaart, trainingsintensiteit etc., toegankelijk via zowel de mywellness cloud als via Polar's eigen data platformen. Een gebruiker van bijvoorbeeld Technogym MyRunning Logbook, een van de UNITY™ apps, waarbij men een eerder voltooide outdoor training vergelijkt met een hardlooptraining op een loopband, kan nu in een keer al zijn trainingsdata inzien, waar deze voorheen enkel via een Polar product beschikbaar was.

Ook kunnen personal trainers en fitnessclubs individuele resultaten van hun klanten monitoren in de professionele PRESCRIBE app. Wanneer deze in combinatie met de Polar producten worden gebruikt, geeft de mywellness® cloud een volledig overzicht van alle uitgevoerde activiteiten.

Het digitale ecosysteem van Technogym biedt gebruikers altijd en overal toegang tot hun persoonlijke wellness omgeving via smartphone, tablet en desktop. Thuis, onderweg en in de gym. Het online platform biedt clubs mogelijkheden om voortdurend in contact te staan met hun leden en hen blijvend te motiveren. Technogym Ecosystem en Unity Android console zijn allebei 'open API based', wat betekent dat app-ontwikkelaars hun eigen apps kunnen ontwikkelen en deze met Technogym faciliteiten en het Technogym platform kunnen verbinden.

Over Polar

Opgericht in 1977, Polar is de uitvinder van 's-werelds eerste draadloze hartslagmeter. Sinds die tijd is het bedrijf leidend in het sportinstrumenten en hartslagmeter segment dankzij hun grondige kennis op het gebied van de menselijke fysiologie, gebruik en de omgeving. Polar werkt nauw samen met vooraanstaande sportinstituten en regulerende organisaties en is aldus wijd geaccepteerd als pionier en wereldleider op het gebied van hartslagmetingen en fitness evaluatieapparatuur. 

Het hoofdkantoor is gevestigd in Oulu, Finland en het bedrijf is actief in meer dan 80 landen. Wereldwijd worden er aan meer dan 35.000 retailers wereldwijd Polar producten verkocht. Polar is de grootste OEM leverancier van hartslagtechnologie en cardio-fitnessapparatuur. 
Tegenwoordig zijn de geprezen POLAR training computers de nummer 1 keuze van consumenten over de hele wereld. Om meer te leren over hoe de vele soorten Polar producten en diensten kunnen helpen bij uw lange termijn trainingsdoelstellingen en uw fitnessavontuur een succes te maken, kunt u de website www.polar.com bezoeken. 

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Technogym

Technogym, opgericht in 1983, is ’s werelds grootste internationale leverancier van producten, diensten en oplossingen in de wellness en fitness industrie. Naast een compleet assortiment cardio, kracht en bewegingsapparatuur biedt Technogym ook netwerkoplossingen en andere programma's. Technogym is met meer dan 2.200 medewerkers, verspreid over 14 vestigingen, vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. Wereldwijd zijn meer dan 65.000 wellness centra uitgerust met fitnessapparaten van Technogym, waarop dagelijks ruim 35 miljoen gebruikers trainen. Technogym is official supplier van de meest recente edities van de Olympische Spelen: Sydney 2000, Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008, Londen 2012 en RIO 2016.

berichten