Olympische Spelen Rio 2016 kiest voor Technogym

Overeenkomst over exclusieve samenwerking tijdens de eerste Olympische Spelen in Zuid-Amerika

01 SEPTEMBER 2014, AMSTERDAM, THE NETHERLANDS
Samenvatting
Technogym heeft als official supplier een exclusief contract met de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016 getekend en zal alle fitnessapparatuur in de atletische voorbereidingscentra leveren.

Voor Technogym, internationaal erkend als de normzetter van producten, diensten en oplossingen in de wellness en fitness industrie, is dit de zesde Olympische belevenis na Sydney in 2000, Athene in 2004, Turijn in 2006, Beijing in 2008 en Londen in 2012. Technogym zal het hoofd van het trainingscentrum van het circa 20.000 m2 omvattende Olympische dorp in Rio, Barra da Tijuca, voorzien van allerhande fitnessapparatuur. Dit trainingscentrum wordt ter beschikking gesteld van alle aan de Spelen deelnemende atleten. Technogym zal daarnaast de 15 speciaal voor verschillende disciplines ontworpen ruimten op de wedstrijdlocaties van apparatuur voorzien.

Technogym verwacht 1.000 apparaten te leveren en deze aan te sluiten op het digitale platform mywellness cloud. Met mywellness cloud kunnen de atleten hun persoonlijke trainingsprogramma's rechtstreeks, of via hun mobiele toestellen, aansluiten en volgen op de trainingsapparatuur. Verder zal Technogym de atleten niet alleen met een team van 50 professionele atletische trainers ondersteunen maar daarnaast ook zorgdragen voor alle andere gerelateerde services zoals indeling en installatie van gymzalen en een technische dienst. 

Citaten
"Wij zijn erg trots om voor de zesde keer official supplier van de Olympische Spelen te zijn. Deze geweldige prestatie is een overwinning voor het hele Technogym-team en is een belangrijke erkenning voor de innovatie en kwaliteitsstandaarden die wij voor onze producten hanteren. Rio 2016 zal ook een unieke kans bieden om wellness in zowel Brazilië, als in heel Latijns-Amerika, te stimuleren en de bevolking in toenemende mate het belang te laten inzien van regelmatige lichaamsbeweging." Nerio Alessandri, President en oprichter van Technogym
"De wensen van de atleten staan bij ons altijd centraal en daarom is het voor ons van vitaal belang dat wij hen de allerbeste fitnessapparatuur beschikbaar stellen. De komende twee jaar gaan wij samenwerken." Carlos Nuzman, President Olympisch Organisatie Comité Rio de Janeiro 2016
Video's
Download PDF
Download PDF
Over Technogym

Technogym, opgericht in 1983, is ’s werelds grootste internationale leverancier van producten, diensten en oplossingen in de wellness en fitness industrie. Naast een compleet assortiment cardio, kracht en bewegingsapparatuur biedt Technogym ook netwerkoplossingen en andere programma's. Technogym is met meer dan 2.200 medewerkers, verspreid over 14 vestigingen, vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. Wereldwijd zijn meer dan 65.000 wellness centra uitgerust met fitnessapparaten van Technogym, waarop dagelijks ruim 35 miljoen gebruikers trainen. Technogym is official supplier van de meest recente edities van de Olympische Spelen: Sydney 2000, Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008, Londen 2012 en RIO 2016.

berichten