Human Energy Challenge

“Groene” Fitnessclubs strijden om de meest gegenereerde energie

26 AUGUSTUS 2014, AMSTERDAM, THE NETHERLANDS
Samenvatting
In september gaan negenNederlandse en Belgische fitnessclubs, allen in het bezit van Technogym ARTIS RENEW apparatuur, de strijd met elkaar aan. Gedurende twee weken gaan de clubleden zoveel mogelijk energie voor hun club opwekken door maximaal te bewegen op deze Technogym apparatuur. Deze ‘ menselijke’ energie zal vervolgens gebruikt worden om de batterij van een elektrische auto op te laden en daarmee duurzame kilometers te genereren.

De campagne ‘Human Energy Challenge’ ondersteunt wereldwijd het belang van een gezondere wereld én een gezonder milieu. De gezondheid van de mens gaat hand in hand met een duurzame wereld waaraan ieder individu een actieve bijdrage kan leveren. Daarom heeft Technogym met haar partners De Lage Landen en Athlon, de ‘Human Energy Challenge’ opgezet. Technogym als fabrikant en leverancier van de apparatuur, Athlon als autoleasemaatschappij en markleider in duurzame mobiliteit en De Lage Landen als financiële dienstverlener. De Lage Landen en Athlon ondersteunen de “Human Energy Challenge” doormiddel van innovatieve huur en financieringsoplossingen voor zowel de fitnessapparatuur als de elektrische auto’s.

Een aantal Fitnessclubs verspreid over Nederland en België is uitgerust met de nieuwste productlijn ARTIS RENEW van Technogym. Dankzij deze innovatieve fitnessapparatuur en de mywellness cloud Challenge App kunnen de bewegingen van sporters worden omgezet in elektrische energie. Elk fitnessapparaat is in staat om per uur ongeveer 120 watt elektriciteit in het energienet van de club te produceren. Zodra de leden starten met hun workout wordt de elektriciteitsproductie automatisch opgestart. Hoe langer en intensiever de deelnemers bewegen, hoe meer kilowatt zij genereren voor hun club. Tijdens de ‘Human Energy Challenge’ wordt de actuele stand bijgehouden op digitale schermen in de clubs. Leden kunnen hun persoonlijke prestaties eenvoudig delen met vrienden en bekenden via sociale media.

De ‘Human Energy Challenge’ gaat maandag 15 september 2014 van start. De club die van alle deelnemende locaties tot en met 29 september de meeste energie opwekt, wint de challenge. Op 9 oktober wordt de challenge afgesloten met een evenement gericht op duurzame mobiliteit bij Driving Experience Slotenmakers in Zandvoort. De deelnemende clubs gaan voor de laatste keer de strijd met elkaar aan en hebben als uitdaging om zoveel mogelijk rondes te rijden op een parcours met tijdslimiet. Hierbij zal men starten met een elektrische auto van het merk Tesla en een beperkt geladen batterij. De club die het meest zuinig omgaat met de energie en daarnaast het slimste rijdt, zal de race winnen.

De deelnemende clubs aan de ‘Human Energy Challenge’ zijn:
Academas – Leusden
De Kaai - Kortrijk België
Fitopia – Edegem België
Great – Amsterdam
International Health Spa – Den Haag
Kenamju – Haarlem
Sportstudio Sansi – Nootdorp
Squash & Wellness Bussum – Bussum
Ursus – Leeuwarden

De campagne is online te volgen via www.humanenergychallenge.com

Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Technogym

Technogym, opgericht in 1983, is ’s werelds grootste internationale leverancier van producten, diensten en oplossingen in de wellness en fitness industrie. Naast een compleet assortiment cardio, kracht en bewegingsapparatuur biedt Technogym ook netwerkoplossingen en andere programma's. Technogym is met meer dan 2.200 medewerkers, verspreid over 14 vestigingen, vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. Wereldwijd zijn meer dan 65.000 wellness centra uitgerust met fitnessapparaten van Technogym, waarop dagelijks ruim 35 miljoen gebruikers trainen. Technogym is official supplier van de meest recente edities van de Olympische Spelen: Sydney 2000, Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008, Londen 2012 en RIO 2016.

berichten