Rotterdamse fitnessclub wint strijd tegen overgewicht bij kinderen

Wellness Centre Terbregge en Technogym schenken vijfduizend euro aan Diabetes Fonds

23 MEI 2014, ROTTERDAM
Samenvatting
Fitnessclubs in heel Nederland zijn de strijd aangegaan tegen overgewicht bij kinderen. Onder het motto Let’s Move for a Better World verzamelden leden in de afgelopen weken zoveel mogelijk MOVEs voor hun club door maximaal te bewegen. Wellness Centre Terbregge won de strijd. Samen met fitnessfabrikant Technogym schenkt de Rotterdamse club een cheque ter waarde van vijfduizend euro aan het Diabetes Fonds.

Let’s Move for a Better World is een samenwerking tussen fitnessclubs en Technogym, fabrikant van fitnessapparatuur. De campagne ondersteunt wereldwijd het belang van lichaamsbeweging voor kinderen met obesitas. Gedurende een maand werden de lichamelijke activiteiten van deelnemers omgezet naar MOVEs door fitnessapparaten in de deelnemende clubs.

Vierhonderd marathons, vijfduizend euro

In Nederland was Wellness Centre Terbregge het meest succesvol in de strijd tegen overgewicht bij kinderen. Leden van de Rotterdamse club wisten in een maand tijd bijna drie miljoen MOVEs te realiseren, vergelijkbaar met een afstand van ruim achttienduizend kilometer hardlopen. Bij elkaar liepen zij meer dan vierhonderd marathons!

De winnende club is door Technogym beloond met een cheque ter waarde van vijfduizend euro. Wellness Centre Terbregge doneert dit bedrag aan het Diabetes Fonds, dat zich sterk maakt voor een toekomst zonder diabetes. Kinderen krijgen diabetes type 1 vaak al op jonge leeftijd. Het lichaam stopt met het maken van insuline, hier kunnen zij niets aan doen. Ruim 900.000 mensen in Nederland hebben diabetes type 2. Met voldoende beweging en gezonde voeding is de kans op diabetes type 2 met de helft te verkleinen. Om ook grip te krijgen op andere oorzaken is meer onderzoek nodig.

Citaten
"Elke dag motiveren wij mensen over de hele wereld om meer te bewegen op onze hightech apparaten en gezonder te leven. Tijdens Let’s Move for a Better World gingen wij samen met fitnessclubs de strijd aan tegen overgewicht bij kinderen. Dit probleem heeft verstrekkende gevolgen voor de gezondheid, ook in Nederland. Wij zijn trots op alle leden die de afgelopen weken een bijdrage hebben geleverd." Sjoerd van Rossem, Country Manager van Technogym
"Onze leden hebben de afgelopen weken vol overgave gestreden. Zij hebben een geweldige prestatie geleverd en het was motiverend om samen te strijden voor een groter doel. Met de donatie aan het Diabetes Fonds willen wij een nog grotere bijdrage leveren aan een gezondere wereld. Niet alleen in onze club, maar ook daarbuiten." Daniel Koppelle, fitness coördinator bij Wellness Centre Terbregge
"Wij hebben Let’s Move for a Better World op de voet gevolgd en juichen het initiatief van Technogym toe. De leden van Wellness Centre Terbregge hebben gestreden voor hun eigen gezondheid, maar ook voor die van anderen. Beweging is voor iedereen belangrijk, of je nu wel of geen diabetes hebt. Het is een grote eer om deze cheque in ontvangst te mogen nemen. Wij zullen het bedrag gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling en genezing van diabetes." Dries Hettinga, adjunct-directeur van het Diabetes Fonds
Afbeeldingen
Download PDF
Download PDF
Over Technogym

Technogym, opgericht in 1983, is ’s werelds grootste internationale leverancier van producten, diensten en oplossingen in de wellness en fitness industrie. Naast een compleet assortiment cardio, kracht en bewegingsapparatuur biedt Technogym ook netwerkoplossingen en andere programma's. Technogym is met meer dan 2.200 medewerkers, verspreid over 14 vestigingen, vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. Wereldwijd zijn meer dan 65.000 wellness centra uitgerust met fitnessapparaten van Technogym, waarop dagelijks ruim 35 miljoen gebruikers trainen. Technogym is official supplier van de meest recente edities van de Olympische Spelen: Sydney 2000, Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008, Londen 2012 en RIO 2016.

berichten