Fitnessclubs strijden samen met hun leden tegen overgewicht bij kinderen

Let’s Move for a Better World

02 APRIL 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
In april gaan fitnessclubs in heel Nederland samen met hun leden de strijd aan tegen overgewicht bij kinderen. Onder het motto Let’s Move for a Better World genereren leden gedurende een maand zoveel mogelijk MOVEs voor hun club door maximaal te bewegen. De fitnessclub waar na een maand tijd de meeste MOVEs zijn verzameld, ontvangt een cheque ter waarde van vijfduizend euro, te besteden aan een programma om obesitas bij kinderen tegen te gaan.

De campagne Let’s Move for a Better World ondersteunt wereldwijd het belang van lichaamsbeweging voor kinderen met obesitas. Dit groeiende maatschappelijke probleem heeft in een groot aantal landen verstrekkende gevolgen voor de gezondheid van kinderen. In Nederland is een op de tien kinderen (10%) en bijna een kwart van de jongeren (22%) inactief (TNO, Convenant Gezond Gewicht december 2013). Let’s Move for a Better World is een samenwerking tussen fitnessclubs over de hele wereld en Technogym, toonaangevend fabrikant van fitness en wellness toepassingen.

Fitnessclubs verspreid door heel Nederland zijn uitgerust met cardio-apparaten van Technogym, die de trainingsresultaten van gebruikers registreren. Zodra leden in beweging komen, worden hun activiteiten omgezet naar MOVEs. Hoe langer en intensiever deelnemers bewegen, des te meer MOVEs zij genereren voor hun club en des te groter de bijdrage aan een gezondere wereld. Tijdens Let’s Move for a Better World wordt de actuele stand in de strijd bijgehouden op digitale schermen in de clubs. Leden kunnen hun persoonlijke prestaties eenvoudig delen met vrienden en bekenden via sociale media.

Let’s Move for a Better World gaat van start op donderdag 3 april 2014. De club waar leden in een maand tijd de meeste MOVEs weten te genereren, ontvangt een cheque ter waarde van vijfduizend euro. De winnende club kan dit bedrag besteden aan het ontwikkelen van een bewegingsprogramma voor kinderen, of doneren aan een non-profit organisatie naar keuze die zich in Nederland inzet in de strijd tegen obesitas bij kinderen. De campagne is online te volgen: www.technogym.com/nl/letsmove.

Wil jij ook bijdragen aan een gezondere wereld en in actie komen in de strijd tegen overgewicht bij kinderen? Daag jezelf uit, zoek met de clubvinder op de campagnewebsite naar een deelnemende club bij jou in de buurt, meld je aan en Let’s Move for a Better World

Afbeeldingen
Video's
Download PDF
Download PDF
Over Technogym

Technogym, opgericht in 1983, is ’s werelds grootste internationale leverancier van producten, diensten en oplossingen in de wellness en fitness industrie. Naast een compleet assortiment cardio, kracht en bewegingsapparatuur biedt Technogym ook netwerkoplossingen en andere programma's. Technogym is met meer dan 2.200 medewerkers, verspreid over 14 vestigingen, vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. Wereldwijd zijn meer dan 65.000 wellness centra uitgerust met fitnessapparaten van Technogym, waarop dagelijks ruim 35 miljoen gebruikers trainen. Technogym is official supplier van de meest recente edities van de Olympische Spelen: Sydney 2000, Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008, Londen 2012 en RIO 2016.

berichten