Nootdorp verovert titel ‘Gezondste woonplaats van Nederland’

David verslaat Goliath in landelijke gezondheidsstrijd MOVEYOURCITY

29 OKTOBER 2013, NOOTDORP
Samenvatting
Met een klinkende overwinning in de landelijke gezondheidsstrijd MOVEYOURCITY heeft Nootdorp de titel ‘Gezondste woonplaats van Nederland’ in de wacht gesleept. Van 10 t/m 27 oktober verzamelden inwoners van Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Haarlem en Nootdorp zoveel mogelijk MOVEs voor hun woonplaats door te bewegen in lokale fitnessclubs.

Gedurende de eerste dagen van MOVEYOURCITY wisten verschillende steden de koppositie te veroveren. Naarmate de strijd vorderde namen Rotterdam en Nootdorp langzaam maar zeker afstand van de rest van Nederland. Dit resulteerde in een zinderend finaleweekend, waarin de Nootdorpers hun Rotterdamse rivalen versloegen in een nek-aan-nek-race.

1. Nootdorp (905.167 MOVEs)

2. Rotterdam (814.195 MOVEs)

3. Leeuwarden (279.120 MOVEs)

4. Amsterdam (51.746 MOVEs)

5. Haarlem (40.064 MOVEs)

Nootdorpers streden voor hun woonplaats bij Sportstudio Sansi. De fitnessclub is ingericht met de vernieuwende ARTIS productlijn van Technogym, waarop deelnemers een recordaantal MOVEs verzamelden. Op het Paradeplein bewogen inwoners, waaronder burgemeester Rik Buddenberg, voor Nootdorp op een loopband in de speciaal ter gelegenheid van MOVEYOURCITY geplaatste MOVEs Generator.

“Wij zijn ontzettend trots op alle leden die de afgelopen weken een steentje hebben bijgedragen”, zegt Jan van Dijk van Sportstudio Sansi. “Met deze overwinning voor Nootdorp tonen we niet alleen onze ambitie aan de rest van Nederland, maar dragen we ook daadwerkelijk bij aan de gezondheid van onze woonplaats.”

Gezonder leven door meer beweging

MOVEYOURCITY is een samenwerking tussen wellness company Technogym en Nederlandse fitnessclubs om inwoners te stimuleren de sportschool te bezoeken, vaker te bewegen en gezonder te leven. Deelnemers verzamelden ruim twee weken lang MOVEs voor hun woonplaats door in lokale fitnessclubs zoveel mogelijk te bewegen op Technogym’s nieuwe productlijn ARTIS. Inwoners die de meeste MOVEs wisten te verzamelen zijn beloond met een jaar lang gratis lidmaatschap bij hun lokale fitnessclub.

Campagnewebsite www.moveyourcity.nl toont de eindstand in de battle en bevat verdere informatie over de deelnemende steden en clubs. De MOVEYOURCITY stedenstrijd kon tevens worden gevolgd via Facebook en Twitter.

Afbeeldingen
Over Technogym

Technogym, opgericht in 1983, is ’s werelds grootste internationale leverancier van producten, diensten en oplossingen in de wellness en fitness industrie. Naast een compleet assortiment cardio, kracht en bewegingsapparatuur biedt Technogym ook netwerkoplossingen en andere programma's. Technogym is met meer dan 2.200 medewerkers, verspreid over 14 vestigingen, vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. Wereldwijd zijn meer dan 65.000 wellness centra uitgerust met fitnessapparaten van Technogym, waarop dagelijks ruim 35 miljoen gebruikers trainen. Technogym is official supplier van de meest recente edities van de Olympische Spelen: Sydney 2000, Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008, Londen 2012 en RIO 2016.

berichten