Verantwoord stilzitten op wellness ball

Technogym ontwerpt zetel die het lichaam traint

27 FEBRUARI 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
De Wellness Ball Active Sitting van Technogym traint het lichaam tijdens het zitten. Deze innovatieve zetel helpt gebruikers om een juiste houding aan te nemen, de stabiliteit van de romp te verbeteren, de flexibiliteit van het lichaam te bevorderen en buik en benen te vormen. Thuis, of op kantoor.

Een onbeweeglijke leefstijl is een van de voornaamste oorzaken van hart- en vaatziekten. Verschillende gezondheidsstudies tonen aan dat er enorme stappen kunnen worden gezet door aandacht te besteden aan het verminderen van de tijd die we stilzitten. Meer nog dan door te kijken naar de tijd die we besteden aan lichamelijke activiteit.

De Wellness Ball Active Sitting houdt het lichaam constant actief, doordat de bal voortdurend in beweging is wanneer deze als stoel wordt gebruikt. Het Italiaanse design van de hand van Technogym en het gebruik van materialen van hoge kwaliteit komen samen in een elegant en veilig product, dat zowel thuis als tijdens het werken kan worden gebruikt.

Met de bal kan tevens een compleet trainingsprogramma worden uitgevoerd. De QR code op de Wellness Ball Active Sitting biedt toegang tot een video met trainingsprogramma’s, tips en begeleiding, waarmee gebruikers het maximale uit de bal kunnen halen.

Technogym’s innovatieve wellness ball is opgebouwd uit twee delen met verschillende dichtheden: de onderste helft is dichter en zwaarder dan de bovenste helft. Dit zorgt voor meer stabiliteit en comfort tijdens het zitten. De hoes van de bal is gemaakt van ademend antibacterieel materiaal, dat in de wasmachine kan worden gewassen. Om de dynamische zitplaats nog stabieler en veiliger te maken, is de hoes bedekt met antislip materiaal. De bal heeft een handvat, waarmee hij makkelijk kan worden verplaatst.

De Wellness Ball Active Sitting is vanaf nu verkrijgbaar via www.technogym.com.

Afbeeldingen
Video's
Over Technogym

Technogym, opgericht in 1983, is ’s werelds grootste internationale leverancier van producten, diensten en oplossingen in de wellness en fitness industrie. Naast een compleet assortiment cardio, kracht en bewegingsapparatuur biedt Technogym ook netwerkoplossingen en andere programma's. Technogym is met meer dan 2.200 medewerkers, verspreid over 14 vestigingen, vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. Wereldwijd zijn meer dan 65.000 wellness centra uitgerust met fitnessapparaten van Technogym, waarop dagelijks ruim 35 miljoen gebruikers trainen. Technogym is official supplier van de meest recente edities van de Olympische Spelen: Sydney 2000, Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008, Londen 2012 en RIO 2016.

berichten