Technogym opent eerste wellness campus ter wereld

Hoofdkantoor ‘Technogym Village’ ademt beweging en gezondheid

01 OKTOBER 2012, AMSTERDAM
Samenvatting
Wellness bedrijf Technogym heeft haar nieuwe hoofdkantoor geopend in het Italiaanse Cesena, waar oprichter Nerio Alessandri ruim 25 jaar geleden zijn eerste fitnessapparaat ontwierp in een garagebox. Technogym Village is de eerste wellness campus ter wereld. Het 60.000 m2 grote complex, ontworpen door de Italiaanse architect Antonio Citterio, staat volledig in het teken van beweging, gezondheid, design en educatie.

Het nieuwe hoofdkantoor is grensverleggend en doordrongen van Technogym’s wellness filosofie, die staat voor een betere levenskwaliteit door regelmatige beweging, een evenwichtig eetpatroon en een positieve mentale houding. Technogym Village is onderdeel van het project ‘Romagna Wellness Valley’, dat moet resulteren in het eerste Europese wellness district, in de Italiaanse regio Romagna.

Wellness campus

Medewerkers volgen in de gym van Technogym Village een persoonlijk wellness programma, begeleidt door deskundigen van het research- en innovatiecentrum. De bibliotheek in het complex biedt de mogelijkheid tot educatie. In de kantoorruimten zijn traditionele stoelen vervangen door wellness balls, die voor een optimale werkhouding zorgen, doordat rug- en buikspieren worden aangespannen. De meeting rooms zijn ingericht om staand te vergaderen en beweging te stimuleren. In het restaurant worden uitsluitend gerechten geserveerd met een laag zoutgehalte en weinig verzadigde vetten.

Nerio Alessandri, president en oprichter van Technogym: “Na 25 jaar met veel passie te hebben gewerkt aan de ontwikkeling van Technogym en de wereldwijde verspreiding van de wellness filosofie, is een droom uitgekomen. Technogym Village is de belichaming van de toekomst van het bedrijf. Hier willen wij onze klanten van over de hele wereld inspireren met innovaties. Technogym Village biedt de branche, ons team en de lokale Italiaanse gemeenschap geweldige kansen.

Duurzaam design

Het ontwerp van het complex van de hand van de Italiaanse architect en designer Antonio Citterio is geïnspireerd door vernieuwende inzichten op het gebied van ecologische duurzaamheid en biologische architectuur. Het gebouw is uitgerust met een natuurlijk klimaatsysteem dat de CO2-uitstoot reduceert, door in de winter te zorgen voor warmte en in de zomer voor verkoeling. Daarbij is gebruik gemaakt van optimaal isolerende bouwmaterialen. Grote ramen in het complex worden bediend met een ingenieus systeem, zodat de natuurlijke luchtcirculatie op gang komt en energie slurpende airco’s niet nodig zijn.

Architect Antonio Citterio: “Technogym Village is een droom die werkelijkheid is geworden. Dit project heeft ons uitgedaagd om de wellness filosofie te vertalen naar architectuur. Het is in alle opzichten een boeiend en uniek project, van het concept tot en met de materiaalkeuze en inrichting. We zijn ontzettend trots op het resultaat.

Citaten
"Na 25 jaar met veel passie te hebben gewerkt aan de ontwikkeling van Technogym en de wereldwijde verspreiding van de wellness filosofie, is een droom uitgekomen. Technogym Village is de belichaming van de toekomst van het bedrijf. Hier willen wij onze klanten van over de hele wereld inspireren met innovaties. Technogym Village biedt de branche, ons team en de lokale Italiaanse gemeenschap geweldige kansen." Nerio Alessandri, oprichter en president van Technogym
Afbeeldingen
Over Technogym

Technogym, opgericht in 1983, is ’s werelds grootste internationale leverancier van producten, diensten en oplossingen in de wellness en fitness industrie. Naast een compleet assortiment cardio, kracht en bewegingsapparatuur biedt Technogym ook netwerkoplossingen en andere programma's. Technogym is met meer dan 2.200 medewerkers, verspreid over 14 vestigingen, vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. Wereldwijd zijn meer dan 65.000 wellness centra uitgerust met fitnessapparaten van Technogym, waarop dagelijks ruim 35 miljoen gebruikers trainen. Technogym is official supplier van de meest recente edities van de Olympische Spelen: Sydney 2000, Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008, Londen 2012 en RIO 2016.

berichten