Technogym presenteert de toekomst van wellness: ARTIS

Nieuwe productlijn ARTIS markeert drie decennia van expertise en vooruitgang sinds de oprichting van Technogym in 1983

03 JUNI 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
De Italiaanse ‘wellness company’ Technogym luidt met de lancering van productlijn ARTIS een nieuw tijdperk in binnen de fitness en wellness wereld. ARTIS bestaat uit dertig hightech cardio-, kracht- en functionele producten die zich onderscheiden door design, feeling, connectiviteit en duurzaamheid.

ARTIS is ontwikkeld in samenwerking met technologische experts van de Britse Loughborough University. Via een touchscreen met internetverbinding loggen gebruikers in op hun persoonlijke profiel. Trainingen, uitdagingen en entertainment motiveren hen om prestaties te delen via sociale netwerken. Een webcam maakt het mogelijk om te video chatten met een personal trainer of met vrienden. De ARTIS apparaten bieden toegang tot een persoonlijke digitale wellness omgeving, waar gebruikers hun actieve levensstijl managen en delen met vrienden.

Wellness on the go

Met het digitale ecosysteem van Technogym genaamd WELLNESS ON THE GO hebben gebruikers altijd en overal toegang tot hun persoonlijke wellness omgeving via smartphone, tablet en desktop. Thuis, onderweg en in de gym. Het online platform biedt clubs mogelijkheden om voortdurend in contact te staan met hun leden en hen blijvend te motiveren.

Joggen in New York

Op het open Android platform van ARTIS kan een onbeperkt aantal apps worden gedownload. Deze zijn beschikbaar via de Technogym App Store. Gebruikers kunnen tijdens het sporten onder meer tv kijken, krant lezen, sociale netwerken gebruiken en trainen in virtuele omgevingen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te joggen door Central Park, of te fietsen langs de Franse kust.

Sporten voor een duurzame planeet

Met ARTIS is Technogym er in geslaagd om duurzaamheid naar een hoger plan te tillen. Gebruikers reduceren met hun lichamelijke activiteit het energieverbruik in clubs, door de displays van cardio- en krachtapparatuur van stroom te voorzien.

Natuurlijke beweging en strakke vormgeving

De ARTIS productlijn is ergonomisch en biomechanisch. Dit uit zich in natuurlijke lichaamsbewegingen, die het comfort en het plezier tijdens het sporten vergroten. De producten symboliseren met hun minimalistische en harmonische design een gevoel van vrijheid en vertrouwen.

Afbeeldingen
Over Technogym

Technogym, opgericht in 1983, is ’s werelds grootste internationale leverancier van producten, diensten en oplossingen in de wellness en fitness industrie. Naast een compleet assortiment cardio, kracht en bewegingsapparatuur biedt Technogym ook netwerkoplossingen en andere programma's. Technogym is met meer dan 2.200 medewerkers, verspreid over 14 vestigingen, vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. Wereldwijd zijn meer dan 65.000 wellness centra uitgerust met fitnessapparaten van Technogym, waarop dagelijks ruim 35 miljoen gebruikers trainen. Technogym is official supplier van de meest recente edities van de Olympische Spelen: Sydney 2000, Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008, Londen 2012 en RIO 2016.

berichten