Technogym toont eerste Google Glass-gestuurde loopband

Revolutionaire technologie gelanceerd op Consumer Electronics Show in Las Vegas

09 JANUARI 2014, AMSTERDAM
Samenvatting
Technogym, toonaangevend producent van fitnessapparatuur en wellnessconcepten, presenteert op de Consumer Electronics Show in Las Vegas (CES 2014) ’s werelds eerste Google Glass-gestuurde loopband. Gebruikers kunnen met behulp van de Google Glass in real time communiceren met de revolutionaire loopband.

Google Glass-dragers reguleren de snelheid van de Technogym loopband met spraakopdrachten. Tijdens de training kunnen zij via een webcam communiceren met een personal trainer. De glazen in de bril projecteren actuele trainingsgegevens, zoals snelheid, afstand en tijdsduur. Technogym verwacht dat de Google Glass-gestuurde loopband app-ontwikkelaars zal inspireren om nieuwe technologische mogelijkheden van fitnessapparaten te benutten.

De loopband met Google Glass-integratie is ontwikkeld op ‘s werelds eerste Android 4.0 open API platform voor cardio trainingsapparaten. Dit platform, genaamd UNITY, is door Technogym ontwikkeld om een volledig persoonlijke trainingservaring te bieden. Via een touchscreen op de apparaten loggen gebruikers in op een persoonlijk account, waar zij inzicht hebben in hun trainingsprogramma’s en resultaten en eigen apps beheren.

Het UNITY display op de fitnessapparaten heeft de look en feel van een tablet en biedt een revolutionaire, interactieve trainingservaring”, zegt Nerio Alessandri, president en oprichter van Technogym. “Gebruikers hebben toegang tot persoonlijke trainingsprogramma’s, hun favoriete apps, tv-programma's en entertainment. Het platform is open voor andere apps en apparaten, zoals de Google Glass en populaire lifestyle tracking apps.

Gebruikers kunnen de apps downloaden in de Technogym App Store, een verzamelplaats voor fitness, wellness en lifestyle apps. UNITY kan al gekoppeld worden aan de grote sociale netwerken en aan veelgebruikte fitness en lifestyle tracking apps, zoals MapMyFitness, RunKeeper en Withings. Het is het eerste en enige touchscreen in de fitnessindustrie waarop gebruikers via een webcam kunnen communiceren met hun personal trainer of vrienden.

UNITY is onderdeel van het concept ‘Wellness on the Go’. Dit is het eerste complete ecosysteem van fitnessapparaten, toepassingen en programma’s die samenkomen in een overkoepelend cloud computing platform, genaamd Technogym mywellnesscloud. Hiermee hebben gebruikers altijd en overal ter wereld inzicht in hun persoonlijke trainingsdata.

De Google Glass-integratie zal later dit jaar beschikbaar zijn. Van 7 t/m 10 januari kunnen bezoekers van CES 2014 in Las Vegas alvast kennis maken met ’s werelds eerste Google Glass-gestuurde loopband (South Hall 2 #26609).

Citaten
"Het UNITY display op de fitnessapparaten heeft de look en feel van een tablet en biedt een revolutionaire, interactieve trainingservaring. Gebruikers hebben toegang tot persoonlijke trainingsprogramma’s, hun favoriete apps, tv-programma's en entertainment. Het platform is open voor andere apps en apparaten, zoals de Google Glass en populaire lifestyle tracking apps." Nerio Alessandri, oprichter en president van Technogym
Afbeeldingen
Video's
Download PDF
Download PDF
Over Technogym

Technogym, opgericht in 1983, is ’s werelds grootste internationale leverancier van producten, diensten en oplossingen in de wellness en fitness industrie. Naast een compleet assortiment cardio, kracht en bewegingsapparatuur biedt Technogym ook netwerkoplossingen en andere programma's. Technogym is met meer dan 2.200 medewerkers, verspreid over 14 vestigingen, vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. Wereldwijd zijn meer dan 65.000 wellness centra uitgerust met fitnessapparaten van Technogym, waarop dagelijks ruim 35 miljoen gebruikers trainen. Technogym is official supplier van de meest recente edities van de Olympische Spelen: Sydney 2000, Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008, Londen 2012 en RIO 2016.

berichten