Technogym lanceert SKILLMILL

De nieuwe oplossing voor Athletic Performance Training

22 FEBRUARI 2016, AMSTERDAM
Samenvatting
Technogym, de toonaangevende producent van technologische, design fitnessapparatuur, lanceert met trots SKILLMILL, het eerste niet-gemotoriseerde product dat training van vermogen, snelheid, uithoudingsvermogen en behendigheid combineert.

Technogym, de toonaangevende producent van technologische, design fitnessapparatuur, lanceert met trots SKILLMILL, het eerste niet-gemotoriseerde product dat training van vermogen, snelheid, uithoudingsvermogen en behendigheid combineert.

Als officiële leverancier van vijf Olympische Spelen en als partner van ‘s werelds beste teams en atleten, heeft Technogym uit eerste hand ervaring opgedaan in de trainingsmethodes en behoeften van duizenden sportkampioenen in meer dan honderd disciplines. Deze kennis vormt de basis voor de Athletic Performance Training, een nieuwe methode die intensieve workouts creëert om sportprestaties te verbeteren.

MULTIDRIVE technology
Door de MULTIDRIVE technology (patent aangevraagd) kan de gebruiker van SKILLMILL verschillende niveaus van reactieve weerstand selecteren. Door de hendel eenvoudig te schakelen is het mogelijk om snel te wisselen van hardlopen zonder weerstand tot hardlopen op hoge snelheid met volledige weerstand. Het toepassen van de MULTIDRIVE technology heeft twee grote voordelen voor SKILLMILL gebruiker:

  • Verbeterd metabolisme – Door al schakelend de weerstand te verhogen verbetert zelfs ‘power walking’ op SKILLMILL het metabolisme van de gebruiker aanzienlijk door de extra inspanning, die nodig is om op SKILLMILLte bewegen.
  • Maximale spieractivatie – Volgens Elektromyografieonderzoek (EMG), uitgevoerd door Sports & Rehab Engineering Lab, Universiteit van Padova, Italië, is er in vergelijking tot traditionele loopbanden een significant hogere activatie van de achterkant van de benen, met name de bilspieren en hamstrings. De voorovergebogen duwpositie toont activeringsniveaus die even hoog zijn als de oefeningen die gericht zijn op de bilspieren.

SKILLMILL ondersteunt de Athletic Performance Training methode

  • Groter werkvermogen – Om effectief te profiteren van de aspecten van vermogen, snelheid, uithoudingsvermogen en behendigheid, ontleent de SKILLMILL zich bij uitstek voor High Intensity Interval Training (HIIT) van de Athletic Performance Training methode.
  • Verbeterde vaardigheden – SKILLMILL verbetert het vermogen van het lichaam om complexe neuromusculaire bewegingen van de Athletic Performance Training methode uit te voeren; van basale, geleidelijke progressie tot geavanceerde fundamentele bewegingen.
  • Optimale veiligheid – Het voorkomen van letsel en het vermijden van gezondheidsrisico’s, die ontstaan door een slechte houding en verkeerde bewegingen, zijn essentieel voor de Athletic Performance Training methode. Op het console gevestigde beeldscherm van SKILLMILL worden deze vitale gezondheidsparameters getoond.


PRODUCTKENMERKEN

Niet-gemotoriseerd
SKILLMILL wordt volledig aangestuurd door de spierkracht van de gebruiker. Om te versnellen verplaatst de gebruiker het lichaamsgewicht naar de voorkant van het oppervlak en om te vertragen naar de achterkant. Vanaf een koude start kan de gebruiker snel acceleren en wordt het ritme van de gebruiker gevolgd. De SKILLMILL is hiermee een duurzame oplossing; het vermindert het elektriciteitsgebruik en reduceert de CO2-uitstoot.

Monitoren en traceren van prestatie
SKILLMILL biedt diverse connectiviteitsmogelijkheden om in alle veiligheid resultaten te maximaliseren. SKILLMILL is volledig geïntegreerd in Mywellness, het digitale trainingsplatform van Technogym. De oplossing biedt verschillende trainingsprogramma’s om de gebruiker te begeleiden en de resultaten te monitoren. Tijdens de training kunnen trainingsparameters live gevolgd worden op het aanwezige console. De trainingsprogramma’s worden geactiveerd door de SKILLMILL QR-code te scannen of de Mywellness app te downloaden. Ook ontleent SKILLMILL zich bij uitstek voor sporttraining in groepsverband.

Dubbele handgreep
De dubbele handgreep en de weerstand van de MULTIDRIVE technology zorgen dat de gebruiker een correcte houding aanneemt op basis van lichaamsbouw. Zo wordt maximale spieractivering en variatie in training bij duwbewegingen omlaag en omhoog gegarandeerd.

Virtuele training
De gebruiker kan kiezen uit verschillende virtuele video trainingsprogramma’s, zowel individueel als in groepsverband.

Top design met hoogwaardige materialen
Met SKILLMILL wordt onder optimale veiligheidsomstandigheden zo effectief mogelijk getraind. Door de beste materialen te gebruiken in het Italiaanse design garandeert dit product duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Afbeeldingen
Video's
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Technogym

Technogym, opgericht in 1983, is ’s werelds grootste internationale leverancier van producten, diensten en oplossingen in de wellness en fitness industrie. Naast een compleet assortiment cardio, kracht en bewegingsapparatuur biedt Technogym ook netwerkoplossingen en andere programma's. Technogym is met meer dan 2.200 medewerkers, verspreid over 14 vestigingen, vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. Wereldwijd zijn meer dan 65.000 wellness centra uitgerust met fitnessapparaten van Technogym, waarop dagelijks ruim 35 miljoen gebruikers trainen. Technogym is official supplier van de meest recente edities van de Olympische Spelen: Sydney 2000, Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008, Londen 2012 en RIO 2016.

berichten