Technogym lanceert loopband geheel interactief met persoonlijke muziek - Running Music

Revolutionaire technologie herkent individuele hardloop ritme en streamt bijpassende persoonlijke muziek

04 JANUARI 2016, CAPELLE AAN DEN IJSSEL
Samenvatting
Technogym, de toonaangevende producent van design en technologisch gedreven fitnessapparatuur, lanceert tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas een nieuwe loopband. Deze loopband is ’s-werelds eerste interactieve muzikale loopband met revolutionaire technologie die het hardloop ritme van de renner herkent en op basis daarvan een gepersonaliseerde interactieve muzieklijst samenstelt om de ervaring van de renner te vergroten. Aan de hand van de ‘Running Music’ functie kan de gebruiker luisteren naar zijn favoriete muziek in zijn gekozen genre; Vervolgens selecteert de loopband automatisch geschikte muziek die overeenkomt met de hoeveelheid stappen per minuut, waardoor een gepersonaliseerde soundtrack wordt gecreëerd.

‘Running Music’ is onderdeel van het Technogym MyWellness cloud digitale platform, waar gebruikers een heuse gepersonaliseerde training kunnen ervaren, zowel in als buiten de sportschool. Je krijgt toegang tot de MyWellness via de mobile app en door UNITY, de eerste android console display op de Technogym cardio trainingsapparatuur. Door in te loggen op UNITY krijgt de gebruiker toegang tot zijn of haar eigen profiel en persoonlijke training programma’s, favoriete entertainment opties en nu dus ook muziek.

Naast de lancering van de ‘Running Music’ functie presenteert Technogym tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas alle functies van de MyWellness digital platform inclusief ‘MyRunning Logbook’.

MyRunning Logbook is één van de exclusieve UNITY applicaties waardoor gebruikers hun favoriete hardlooproute op de loopband kunnen nabootsen. Ook kunnen gebruikers zichzelf uitdagen door prestaties te vergelijken met hun buitenprestaties aan de hand van de app.

“De UNITY console van Technogym biedt een revolutionaire en innemende trainingservaring,” zei Nerio Alessandri, President en oprichter van Technogym. “Door het aanbieden van een gepersonaliseerd trainingsprogramma is het mogelijk apps en apparaten van een derde partij te gebruiken om de muzieklijst van de gebruiker te personaliseren.”

Mensen die de Technogym stand bezoeken zullen een unieke kans hebben zich onder te dompelen in de Technogym Ecosysteem met verbonden apparatuur, diensten, content en programma’s. De “Wellness on the Go” filosofie van Technogym wordt gedreven door de inzet van technologie, innovatie en oplossingen, waardoor een unieke ecosysteem wordt gecreëerd voor een holistische wellness lifestyle. Door samen te werken met toonaangevende health en fitness apps en producten, verzekert Technogym de consument dat met zich met hun wellness programma’s overal en altijd kan aansluiten bij meerdere online platforms. Ook in Nederland bestaat er natuurlijk de mogelijkheid om deze allernieuwste toepassingen te testen.

Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Technogym

Technogym, opgericht in 1983, is ’s werelds grootste internationale leverancier van producten, diensten en oplossingen in de wellness en fitness industrie. Naast een compleet assortiment cardio, kracht en bewegingsapparatuur biedt Technogym ook netwerkoplossingen en andere programma's. Technogym is met meer dan 2.200 medewerkers, verspreid over 14 vestigingen, vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. Wereldwijd zijn meer dan 65.000 wellness centra uitgerust met fitnessapparaten van Technogym, waarop dagelijks ruim 35 miljoen gebruikers trainen. Technogym is official supplier van de meest recente edities van de Olympische Spelen: Sydney 2000, Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008, Londen 2012 en RIO 2016.

berichten