Technogym doneert 650.000 maaltijden aan ondervoede kinderen

29 OKTOBER 2015, MILAAN, ITALIë
Samenvatting
Technogym lanceerde tijdens de Expo Milano 2015 de sociale campagne “Let’s Move & Donate Food” om tijdens de wereldexpo aandacht te vragen voor World Food Day. Het idee achter de campagne is fysieke beweging om te zetten in maaltijden voor kinderen in landen waar ondervoeding orde van de dag is. De campagne wordt ondersteund door het World Food Program van de VN.

De World Food Day is dé dag om het succes van de campagne “Let’s Move & Donate Food” te vieren. De campagne haalde onlangs haar target van 650.000 maaltijden, die werden gedoneerd aan kinderen in de armste landen van de wereld. Technogym promoot dat wellness een sociale kans is voor iedereen. “Let’s Move & Donate Food” is een initiatief om door technologie en samenwerking een wereld zonder honger te creëren. Door de samenwerking met het WFP doet Technogym mee aan de wereldwijde “Zero Hunger Challenge” initiatief, gelanceerd door de secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-Moon.

Binnen het thema van de Expo “Feeding the planet, Energy for life” konden bezoekers van de beurs hun fysieke beweging doneren aan de campagne van Technogym. Door te sporten op de aanwezige Technogym apparaten of door het bewandelen van het Expo terrein werd fysieke beweging gemeten. De gegenereerde beweging werd gemeten door Technogym Ecosystem app, het eerste wereldwijde platform voor fysieke beweging management gebaseerd op apparaten die gelinkt zijn met een cloud platform. Vervolgens werd de waarde van de fysieke beweging direct omgezet in maaltijden voor de kinderen in nood. Op deze manier krijgt fysieke beweging een sociale waarde en wordt het niet alleen gezond voor de sporters.

Naast de fysieke beweging die werd gegenereerd op de Milan Expo, deden ook sportscholen over de hele wereld mee. Sporters konden hier met de Technogym app hun bewegingen meten en delen, om deze vervolgens te doneren aan de campagne. In de eerste maanden van de beurs deden 50.000 mensen mee aan de campagne. Zij verzamelden samen meer dan 650 miljoen MOVEs, wat overeenkomt met ongeveer 300 miljoen verbrande calorieën en 41.000 verloren kilo’s.

Citaten
"Wij zijn getuige van een paradox op globaal niveau. Aan de ene kant van de wereld lijden bijna 2 miljard mensen aan overgewicht en obesitas en aan de andere kant zijn er 800 miljoen ondervoede wereldburgers. Het doel van onze campagne is om het verschil te maken door fysieke beweging en het gevecht tegen ondervoeding tegelijk te promoten." Nerio Alessandri, president en oprichter van Technogym
"De geboekte resultaten hebben wij te danken aan de samenwerking met Technogym. Technogym laat zien hoe wij kinderen en hun families kunnen helpen in de armste landen ter wereld. In het gevecht tegen hongersnood staan de World Food Program schoolmaaltijden voor een investering, die toekomstige generaties helpt en beschermt. Wij zijn Technogym dankbaar voor het ondersteunen van dit initiatief en wij hopen deze samenwerking in de toekomst voort te zetten." Ambassadeur Giovanni Castellaneta, president van World Food Program Italië
Afbeeldingen
Contactpersonen
Download PDF
Download PDF
Over Technogym

Technogym, opgericht in 1983, is ’s werelds grootste internationale leverancier van producten, diensten en oplossingen in de wellness en fitness industrie. Naast een compleet assortiment cardio, kracht en bewegingsapparatuur biedt Technogym ook netwerkoplossingen en andere programma's. Technogym is met meer dan 2.200 medewerkers, verspreid over 14 vestigingen, vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. Wereldwijd zijn meer dan 65.000 wellness centra uitgerust met fitnessapparaten van Technogym, waarop dagelijks ruim 35 miljoen gebruikers trainen. Technogym is official supplier van de meest recente edities van de Olympische Spelen: Sydney 2000, Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008, Londen 2012 en RIO 2016.

berichten