Fit after summer - Welke fitnesstrends zijn in?

Combinatie van kracht- en conditietraining om echt af te vallen

01 SEPTEMBER 2015, AMSTERDAM
Samenvatting
Het einde van de zomer is nabij en dat betekent dat de vakantiekilo's die ontstaan zijn na al die heerlijke Franse wijntjes en goddelijke pasta's, er weer vanaf gesport moeten worden. En dat kan heel goed middels een combinatie van kracht- en conditietraining. Wat is in en wat is uit? Wellness company en aanbieder van hightech fitness apparatuur, Technogym, signaleert zowel bij mensen die thuis trainen als bij mensen die dat op sportscholen doen een aantal trends. Een combinatie van kracht- en conditietraining is helemaal in. Door haar jarenlange ervaring weet Technogym met al haar producten en diensten steeds tijdig op deze trends in te spelen.

Staat er nog een tripje naar de sportschool in het verschiet om die overtollige kilo’s weg te werken? Kies dan eens voor kracht- en conditietrainingen. Technogym signaleert namelijk dat deze combinatie de fitnesstrend van het najaar wordt. Dit blijkt ook uit de Worldwide Survey of Fitness Trends for 2015 waar krachttraining in de top 5 trends fitnessvormen 2015 staat.

Het idee dat vrouwen meteen een opgepompt lichaam krijgen van krachttraining is namelijk allang vervlogen. Krachttraining zorgt weliswaar voor meer spiermassa, maar deze toename van spiermassa zorgt juist voor verbranding van calorieën tussen de trainingen door. In combinatie met cardio waarbij calorieën tijdens de training verbrand worden, is dit dan ook de ultieme manier om te strijden tegen de vakantiekilo’s.

Daarbij is het beoefenen van kracht- en conditietraining niet alleen goed voor een strak lichaam, maar bevordert het ook je wellness: een betere levensstijl die wordt veroorzaakt door regelmatig bewegen, gezond eten en positief denken. Dat is ook in de andere top 10 trends fitnessvormen 2015 terug te zien. Zo voegt o.a. de top 10 trend sport met individuen samen, zodat emotionele relaties kunnen ontstaan. Bij top 6 trend 'bewegen en afvallen' staat sport in combinatie met een gezondere voedingsstijl centraal.

Top 10 trends fitnessvormen 2015

  1. Bodyweight training
  2. Intervaltraining op hoge intensiteit
  3. Goed opgeleide en gecertificeerde en ervaren fitnessprofessionals
  4. Krachttraining
  5. Personal training
  6. Bewegen en afvallen
  7. Yoga
  8. Fitnessprogramma’s voor ouderen
  9. Functionele fitness
  10. Personal training voor groepen
Documenten
Download PDF
Download PDF
Over Technogym

Technogym, opgericht in 1983, is ’s werelds grootste internationale leverancier van producten, diensten en oplossingen in de wellness en fitness industrie. Naast een compleet assortiment cardio, kracht en bewegingsapparatuur biedt Technogym ook netwerkoplossingen en andere programma's. Technogym is met meer dan 2.200 medewerkers, verspreid over 14 vestigingen, vertegenwoordigd in meer dan 100 landen. Wereldwijd zijn meer dan 65.000 wellness centra uitgerust met fitnessapparaten van Technogym, waarop dagelijks ruim 35 miljoen gebruikers trainen. Technogym is official supplier van de meest recente edities van de Olympische Spelen: Sydney 2000, Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008, Londen 2012 en RIO 2016.

berichten